Doe de bloem samen met de boter, zout en 5 el water in een kom en kneed het mengsel met 1 hand snel tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in folie en laat het ongeveer 1 uur in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Vulling: Verhit de boter en bak daarin de champignons en prei ong. 4 min. Schenk de wijn erbij, breng het mengsel op smaak met zout, peper en nootmuskaat en laat het iets afkoelen. Klop de eieren los met de slagroom. Deel het deeg in vieren en rol elk deel uit tot een lap van 6 cm doorsnede. Bekleed de vormpjes met het deeg en prik de deegbodem regelmatig in met een vork. Verdeel de kaas over de bodems en schep daarop het champignon-preimengsel. Strooi de salie en de pecannoten erover en schenk voorzichtig het roommengsel in de vormpjes. Bak de taartjes midden in de oven in ong. 30 min. gaar en lichtbruin.
Paddenstoelentaartje Met Pecannoten is een recept van Smulweb.nl