De bloem en 1/2 theelepel zout mengen. De boter erdoor doen en met twee messen klein snijden door de bloem.Doe er drie eetlepels ijs en ijskoud water door en kneed het geheel snel tot een deeg. Dit afgedekt in de koelkast z0′n 30 minuten laten rusten. De oven voorwerwarmen op 200 graden. Het deeg in 10 gelijke stukken verdelen en uitrollen tot circels van zo′n 10 cm doorsnee.Hiermee kleine bakvormpjes bekleden. In de oven de taartbodems 15 minuten bakken. In ruim kokend water de groenten 5 minuten blancheren. De eieren met de room, de kaas, salie en pepr en zout loskloppen.De oven nu op 180 graden zetten. De groenten en zonnebloempitten over de taartbodempjes verdelen. Het eimengsel eroverheen gieten. In ongeveer 15-20 minuten gaar en bruin bakken. Warm serveren.
Italiaanse Groentetaartjes is een recept van Smulweb.nl