Op de ingevette bakplaat 4 lapjes bladerdeeg leggen en de rand met water bestrijken. Uit de resterende vier deeglapjes het midden wegsnijden; rondom een rand van 2 cm laten zitten.De rand op de lapjes deeg vastdrukken. Het ei loskloppen met room en paprikapoeder, hiermee de rand van de bakjes bestrijken en met geraspte kaas bestrooien. De bakjes bij 225 graden 15-20 minuten bakken. Voor de vulling de avocado halveren, schillen en de pit er uit wippen. Het vruchtvlees in blokjes snijden en in water met citroensap leggen. De banaan in plakjes snijden,bij de avocado in het citroenwater leggen en daarna laten uitlekken. Wat fris?eblaadjes klein scheuren. De aardbeien halveren. De rettich schillen en in luciferdunne reepjes snijden, de komkommer halveren, de zaadlijsten eruit nemen en de stukjes in halve boogjes snijden. Een sausje kloppen van mayonaise, room, een eetlepel citroensap en het dillegroen. Op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder en de groenten hiermee mengen. De afgekoelde taartbakjes met de salade vullen en serveren.
Salade-Taartjes (Zonder Ei) is een recept van Smulweb.nl