Kokkel-preitaartjes

4
10-20 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng in een schaal de bloem, het mosterdpoeder, het paprikapoeder en een snufje zout en wrijf met de vinger 50 gr van de boter door de bloem tot een kruimeldeeg. Voeg 3-4 eetlepels water toe en roer het met behulp van een breed mes tot een glad deeg. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad dun uit. Deel de deegplak in vieren en Bekleed hiermee 4 ronde glazen vormpjes van 10 cm. Zet ze afgedekt in de koelkast tot de vulling klaar is. Smelt de rest van de boter in een grote schaal in 1 minuut in de magnetron op de hoogste stand. Snijd de preien fijn, was ze, laat ze uitlekken en schep ze door de boter. Dek af en schakel 8-10 minuten in op de hoogste stand tot de prei zacht is. Roer de zure room of Yoghurt, de kokkels en de helft van de geraspte kaas door de prei en breng de vulling op smaak met peper en zout. Prik de deegbakjes met een vork rondom in en zet ze 2 1/2-3 minuten in de magnetron op de hoogste stand tot ze stevig aanvoelen. Haal ze voorzichtig uit de vormpjes en leg ze op 4 borden. Verwarm de preivulling 2 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Verdeel de vulling over de taartbodems, strooi er de rest van de geraspte kaas over en dien ze direct op.

Kokkel-preitaartjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kleine preitaartjes met kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Preitaartje met mascarpone en olijven
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Preitaartjes met cantharellen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Preitaartjes met bospaddenstoelen
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Portugese Kokkel-courgettesoep
0-10 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Kokkel-Preitaartjes
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde schelpjes
35 min Voorgerecht
Bekijk recept