Verwijder de buitenste blaadjes van de witlof en doe de blaadjes in een ovenschaal met de bolle kant naar beneden. Snijd de overige witlof in zeer fijne halve ringen en doe ze in een diepe pan. Rasp de aardappelen in met de keukenmachine in zeer fijne slierten en meng ze met de witlof, spekjes, uitgeknepen tenen knoflook, oregano en de melk. Voeg zout en peper toe en breng het geheel al roerend aan de kook tot vocht dik gestold is. Vul de witlof blaadjes met het aardappelmengsel, en bestrooi het met kaas. Plaats de schaal 30 min. in een voorverwarmde oven op 170*C. Bak de tartaar op hoog vuur in een pan met de olie en de boter. Plaats ze 5 min. in de oven bij de witlof, haal ze eruit en dek ze af met alu-folie tot het moment van serveren.
Witlof Met Aardappelrasp, Spekjes En Tartaar is een recept van Smulweb.nl