Snipper de uien, zet een pan op het vuur en doe er een scheutje olijfolie in. Bak de uisnippers lichtbruin. Pel de look en pers hem uit in de pan. Was de courgette en snij hem in kleine blokjes. Roer die mee in de pan. Voeg de tomaten erbij en kruid met peper en zout en eventueel nog wat tijm. Zet een deksel op de pan en laat het mengsel op de laagste stand sudderen. Kook de spaghetti in een grote kom water met een scheutje olijfolie. Giet de spaghetti af als hij gaar is (kijk op de verpakking hoelang hij in het water moet). Roer er nog een beetje olijfolie door, zodat de slierten glad genoeg zijn. Verdeel de spaghetti voorzichtig in vier porties en leg die op aparte borden. Maak van elke portie een vlecht: bind de streng bovenaan dicht met drie spaghettisliertjes. Gebruik ook spaghettisliertjes voor de andere kant. Giet de warme saus over de vlechten, en strooi er kaas over