Witloftaartjes

4
30-60 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bladerdeeg in ca. 10 minuten laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 200 gr. C. Taartvormpjes invetten en bekleden met het bladerdeeg. Overhangend deeg afsnijden en met een vork gaatjes prikken in de bodem. In het midden van de oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken. Witlof in dunne ringen snijden en ca. 2 minuten koken. Afgieten en met koud water afspoelen tot de witlof koud is. Laten uitlekken. Sjalotje pellen en fijnsnipperen. Ham in dunne reepjes snijden. In een koekepan de boter verhitten. Sjalot ca. 3 minuten zachtjes bakken. Ham ca. 2 minuten meebakken. Van het vuur af de witlof erdoor scheppen. In een kommetje het ei losroeren met koffieroom, zout, peper en paprikapoeder. Kaas erdoor roeren. Witlofmengsel in de bladerdeegbodems scheppen. Eimengsel erover schenken. In het midden van de oven de witloftaartjes in ca. 20 minuten gaar bakken. Uit de oven nemen en de taartjes voorzichtig uit de vormpjes halen. Op 4 bordjes zetten.

Witloftaartjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Witloftaartjes met stilton
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witloftaartjes Met Stilton
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witloftaartjes Met Stilton
30-60 min -
Bekijk recept
Witloftaartje
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Witloftaartjes met stilton
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witloftaartjes Met Stilton
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witloftaartjes Met Stilton
30-60 min -
Bekijk recept
Witloftaartje
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept