Franse Uiensoep

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Stap 1 Boter in sauspan smelten, uien toevoegen en in 15 tot 20 minuten zachtjes goudgeel bakken. Stap 2 Bloem erdoor roeren en 1 minuut al roerend koken. Bouillon, zout, peper en laurier erdoor roeren. Aan de kook brengen en met deksel op de pan ca. 30 minuten laten sudderen. Stap 3 Sneetjes stokbrood aan beide zijden licht roosteren. In elke soepkom twee sneetjes stokbrood leggen. Hete soep over brood scheppen, laurierblad verwijderen. Stap 4 Stokbrood royaal met kaas bestrooien. Onder hete grill plaatsen tot kaas is gesmolten.

Franse Uiensoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasbrood met uiensoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Uiensoep met tofu
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept