Kook de aardappelen gaar. Bak ondertussen de worstjes rondom bruin in 1 el olie. Haal ze uit de pan en leg ze apart. Bak nu de gesnipperde uien zachtjes bruin in het bakvocht van de worstjes en voeg de knoflook, nootmuskaat, kruidnagelpoeder, laurierblad en de peper toe. Bak deze kruiden even 1 minuut mee. Strooi vervolgens beetje bij beetje het halve zakje Franse uiensoep in de pan erbij en roer dit om. Voeg net zolang water bij totdat de saus de gewenste dikte heeft. Breng het aan de kook. Snij ondertussen de worstjes in plakjes en roer deze door de saus. Laat het geheel nog even sudderen (circa 8 minuten) onder toevoeging van nog wat water in het geval de saus te dik wordt. Pureer ondertussen de aardappelen met een scheutje melk, wat boter, nootmuskaat, peper en zout.
Barbecue, Worstjes A La Belle is een recept van Smulweb.nl