Maak de bosuitjes schoon en blancheer ze 1 minuut in kokend water. Maak de 4 mini venkelstruiken schoon en blancheer ze in kokend water tot ze beetgaar zijn. Snijd 1 venkelknol in heel dunne plakjes. Bak de venkelplakjes in olijfolie op een matig vuur goudbruin. Zet de 1/2 makreel op in een pan met 3 dl water. Breng het water aan de kook en laat de makreel 20 minuten zachtjes trekken. Zeef de makreelbouillon in een schaal. Doe 4 eetlepels van de bouillon in een sauspannetje. Plaats dit sauspannetje au bain marie en voeg al roerend met de garde de 3 eidooiers toe. Klop het mengsel au bain marie tot een luchtige sabayon. Roer tenslotte 3 eetlepels geklaarde boter door de sabayon en houd de sabayon warm. Hij mag absoluut niet koken. Breng 1 liter water met wat zout en een flinke scheut witte wijn aan de kook. Pocheer de tongfilets hooguit 1 1/2 minuut in dit kokende waterBreng in het midden van het bord wat van de knoflookcreme aan. Dresseer hierop 3 halve tongfilets. Steek hiertussen een geblancheerde mini venkelstruik en 2 bosuitjes. Leg hierop gebakken venkelschijfjes. Schenk tenslotte aan tafel de warme makreelsabayon over de tongfilets.
Bouillabaisse Van Gepocheerde Tong Met Knoflookcreme is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Tournedos met koffiecrunch en aardappel-knoflookcrème