-fruit de sjalot een paar min in de hete olijfolie in de soeppan -voeg selderij en knoflook toe en stoof even mee -voeg de tomatenpuree met de saffraan toe en het spaans pepertje, goed roeren -zet opzij -ondertussen koken we de mosselen met een kop half bier en half visfumet -snij kabeljauw, paling en zeewolf in blokken van circa 5 cm -in een andere pan zetten we de vis met 1/2 l visfumet en de rest van het bier -als de mosselschelpen open gaan en de vis op zijn kookpunt komt,scheppen we deze beide eruit en houden ze warm -giet het kookvocht van beide pannen in de soeppan met de selderij en sjalotjes en giet de rest van de visfumet erbij en laat 10 min koken -we werken deze soep af met bieslooksnippers, plukjes peterselie en we scheppen de vis en de mosselen in hun schelp over deze basissoep -wie zijn soep graag gebonden heeft , roert er wat roux door
Bouillabaisse Grand Cru is een recept van Smulweb.nl