In kommetje saffraandraadjes ca 5 minuten weken in 2 eetlepels heet water. Knoflook pellen en fijnhakken. Kabelfjauwfilet in blokjes snijden. In kom 3 eetlepens olie, helft van de knoflook en helft van de saffraandraadjes door elkaar mengen. Kabeljauwfilet erdoor scheppen en ca. 10 minuten laten staan. Tomaten inkruisen, enkele seconde onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud stromend water en ontvellen. Tomaten in vieren snijden, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Provencaalse kruiden met dik garen tot bosje bij elkaar binden. Ui pellen en grof snipperen. Prei schoonmaken, wassen en in dunne ringen snijden. Bleekselderij wassen in plakjes snijden. In soeppan rest van olie verhitten. Ui, prei, bleekserderij en rest van knoflook ca. 2 minuten zachtjes glazig fruiten. Tomaten erdoor roeren. Bouillontabletten erboven verkruimelen. Toevoegen: 1 liter water, kruidenbosje, sinaasappelschil en rest van saffraan met vocht. Aan de kook brengen en ca. 20 miniuten op matig hoog vuur laten kokeken. Blokjes kabeljauw met mairnade en fruit de Mer aan soep toevoegen soep nog ca. 5 a 8 minuten tegen de kook aan verwarmen. Met schuimspaan blokjes vis en fruit de mer in ondiepe schaal scheppen en onder aluminiumfolie warm houden. Kruidenbosje en sinaasappelschil uit soep verwijderen. Tomatenpuree en Pastis door soep roeren. Soep op smaak brengen met zout en peper en over de vis schenken. Peterselie erboven fijnknippen.