Snij voor de rouile het vruchtvlees van de pepers in stukken. Pel de knoflook en doe alles in een blender. Mix tot een gladde saus en bewaar in de koelkast. Snij de venkel, de ui en de tomaten in stukken. Pel de knoflook. Strijk de stukken vis in met vismarinade en kruid met viskruiden. Rooster de stukken op een hete grill. Strooi een handvol vuurkruiden op de houtskool voor extra BBQ aroma. Haal na 3 minuten de grill. Verwijder het rooster en zet een grote wok of kookpan in de kolen. Fruit de ui met de venkel en de aardappelen aan in een flinke scheut olijfolie. Voeg, als de groenten glazig worden , de tomaten toe en pers er de knoflook bij. Blus met 1 l visfument en 1 l water. Kruid met saffraan, peper, zout, tijm en laurier en laat 30 minuten zachtjes pruttelen. Voeg dan de vis toe en laat de heerlijke soep nog een 10 minuten sudderen. Dien op met de rouille.
Bouillabaisse Van Zeeduivel, Poon, Baars En Zeepaling is een recept van Smulweb.nl