-1 Verwijder de koppen, staarten en vinnen van de vissen en leg de vis in een grote pan. Voeg 1,25 liter water toe, breng het aan de kook en kook de vis 15 minuten. Zeef het viswater en bewaar het vocht. -2 Snijd de vis in grote stukken en laat de schelpdieren in de schelp. Ontvel de tomaten en snijd ze in grote stukken. Week de saffraan in 1-2 eetlepels heet water. -3 Verwarm de olijfolie in een grote pan en bak de ui, prei en bleekselderij tot Ze zacht zijn. -4 Voeg het knoflook, de bouquet garni, de sinaasappelschil, het venkelzaad en de tomaten toe en roer de saffiaan en het saffiaanwater, en de achtergehouden visbouillon erdoor. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Breng de soep aan de kook en laat hem 30-40 minuten zachtjes koken. -5 Voeg de schelpdieren toe en kook ze 6 minuten mee. Voeg de vis toe en bak hem in 6-8 minuten gaar.