Bouillabaisse

6
30-60 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bak de ui 10 minuten in de olie in een ruime pan. Voeg prei, knoflook, tomaten, sinaasappelschil en venkel toe en bak alles nog 5 minuten. Roer er 1 liter kokend water, wijn, saffraan, laurier, tijm en venkelzaad door en breng alles aan de kook. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Voeg dan de vis toe en laat deze op zacht vuur tegen de kook aan gaar worden in 10-15 minuten. Schep de vis uit de pan en houd het warm. Verwijder sinaasappelschil, laurier en tijm en pureer de bouillon met de groenten. Breng hem opnieuw aan de kook en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de vis over de borden en schenk de hete bouillon erop.

Bouillabaisse is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Vissoep (soupe de poisson)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bouillabaisse (vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marseillaise Van Kabeljauwfilets
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Snelle Bouillabaisse
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Vissoep (soupe de poisson)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bouillabaisse (vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marseillaise Van Kabeljauwfilets
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Snelle Bouillabaisse
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept