Bouillabaisse

5
30-60 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm 6 eetlepels olie en fruit daarin onder af en toe omscheppen de plakjes ui glazig.
  • 2 Snijd de tomaten overlangs met de knoflook en de sinaasappelschil in de pan. Sluit die als de inhoud heet is en draai de warmtebron wat lager.
  • 3 Snijd de prei overdwars in dunne plakken. Was die zeer goed en doe ze met het aanhangende water in de pan.
  • 4 Was eventueel de visfilets en verdeel ze in niet te kleine stukken. Leg enkele dikke stukken visvlees op de prei in de pan en leg daar het laurierblad en de peterselie op.
  • 5 Strooi op de vis de tijm, peper naar smaak en 1- 1 1/2 eetlepel zout. Schenk kokend water in de pan tot de vis bijna onder staat. Breng de soep aan de kook. Temper direct de warmtebron. Sluit de pan.
  • 6 Spoel de garnalen met veel lauwwarm water. Laat ze in het vergiet uitlekken.
  • 7 Neem de sinaasappelschil en laurierblad uit de pan. Leg daarin de dunne stukken visvlees en voeg kokend water toe tot de pan ruim 2 1/2 liter soep bevat. Schep de inhoud van de pan met de schuimspaan door elkaar en laat alles zacht koken tot de vis gaar is, maar niet uiteen valt.
  • 8 Voeg de garnalen toe aan de soep en maak die pikant van smaak met peper, zout, citroensap, cayennepeper en worcestersaus

Bouillabaisse is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Vissoep (soupe de poisson)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bouillabaisse (vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marseillaise Van Kabeljauwfilets
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Snelle Bouillabaisse
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Vissoep (soupe de poisson)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bouillabaisse (vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marseillaise Van Kabeljauwfilets
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Snelle Bouillabaisse
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept