- Saffraan weken in 2 eetlepels heet water (5 min) - knoflook fijnhakken - kabeljauw in blokjes snijden - helft knoflook en helft saffraan in 3 eetlepels olie (in een kom) door elkaar roeren - kabeljauw erdoor doen - 10 minuten laten staan - tomaten inkruisen, onderdompelen in heet water, ontvellen, in vieren delen. Zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes delen - kruiden (bijv. tijm, peterselie, rozemarijn) tot bosje bij elkaar binden - ui grof snipperen - prei in dunne ringen - bleekselderij in plakjes - rest van de koflook glazig fruiten - tomaten erdoor - bouillontabletten erboven verkruimelen - toevoegen 1 l water, kruidenbosje en rest saffraan met vocht - circa 20 min op matig hoog vuur laten koken - kabeljauw en fruit de mer toevoegen en circa 8 minuten tegen kook aan verwarmen - met schuimspaan vis in schaal scheppen - kruidenbosje uit de soep halen - tomatenpuree en Pastis door de soep roeren - op smaak met peper en zout - peterselie erboven fijnknippen - vis door de soep scheppen