Creoolse Bouillabaisse

6
30-60 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bak de ui,selderij,paprika,knoflook en chilies in de olie tot ze glazig worden.Verkruimel de saffraan en voeg erbij.Smoor nog eens 5 min. Voeg de kruiden,tomaten,specerijen en bouillon toe, roer alles door elkaar en breng aan de kook. Laat 30 min. zachtjes trekken. Roer af en toe door. Breng de soep weer aan de kook en voeg dan de stevige vis toe, daarna de wat vettere vis en dan de witte vis. Op hoog vuur nog eens 8 min. koken.Soep nog een keer voorzichtig omroeren. Voeg zachte vis toe en kook nog eens 6 min. Na 2 min. de garnalen toevoegen. Neem de pan van het vuur en haal het laurierblad eruit, voeg rum en evt. zout en peper toe.

Creoolse Bouillabaisse is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Vissoep (soupe de poisson)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bouillabaisse (vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marseillaise Van Kabeljauwfilets
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Snelle Bouillabaisse
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Creoolse vlees- en visfricassee
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Creoolse frogmore pie
2 uur-
Bekijk recept
Zuid Amerikaans: Creoolse Rijst
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Creoolse Biefstuk
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept