Verhit olijfolie in de soeppan, fruit de knoflook en de ui met en snufje paprikapoeder en een tl kerriepoeder. Voeg de pompoen toe en bak een paar minuutjes mee. Voeg het kokend water en de groentebouillontabletten toe, zet het vuur lager als het kookt en laat ongeveer 10 minuten pruttelen. Voeg de gegrilde paprika toe en laat even meeverwarmen. Haal de pan van het vuur als de pompoen zacht is, pureer de soep. Zet wederom op een zacht vuurtje en roer de kookroom en nog paprikapoeder, kerriepoeder en zout en peper naar smaak toe. Zet het vuur zacht. Verhit olijfolie in de koekenpan, zet het vuur zacht en verwijder overtollige olie rooster de boterhammen twee minuutjes aan beide kanten, snijd diagonaal doormidden
Pompoen-paprikasoep Met Hummus-bruschette is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)