Snipper het teentje knoflook. Veeg de paddestoelen schoon en snijd ze in grove stukjes. Laat de doperwtjes ontdooien. Verwarm de boter en bak de pancetta knapperig. Neem de plakjes uit de pan en fruit de knoflook 5 minuten in het bakvet. Bak de gemengde paddestoelen al omscheppend 1 minuut mee en bak de risottorijst mee tot de korrels glazig zien. Voeg de wijn toe en verwarm tot de wijn is opgenomen. Voeg 2 dl bouillon toe en breng alles aan de kook. Kook alles op laag vuur zonder deksel tot al het vocht is opgenomen. ( wel af en toe even omroeren) Voeg nu telkens 2 dl bouillon toe en kook op laag vuur tot alle bouillon is op gebruikt. Kook alles 25 minuten gaar. Voeg na een kwartiertje minuten de doperwtjes toe. Schep de Parmezaanse kaas door de risotto en laat even staan. Voeg naar smaak peper toe en garneer de risotto met de pancetta.
Paddestoelen-risotto Met Pancetta is een recept van Smulweb.nl
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)