Kip Risotto

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit de olie in een grote braadpan en bak hierin de stukjes kip tot ze gaar zijn. Haal de kip uit de pan. Fruit de besneden ui, groene peper en uitgeperste knoflook tot de ui zacht en glazig is. Voeg de champignons toe en roerbak het geheel zachtjes. Doe de rist erbij en roerdak 5 minuten. Schep met een soeplepel de kippenbouillon in de rijstmassa en roer het goed door met een houten e pel. Zet het vuur laag, laat het zachtjes sudderen tot de eerste lepel kippenbouillon is opgenomen en voeg dan pas de volgende soeplepel bouillon toe. De rijst moet uiteindelijk circa 35?40 minuten gekookt hebben. De risotto moet een enigszins romige structuur hebben en de rijstkorrels moeten stevig zijn. Voeg nu de gebakken kip toe en laat het geheel nog 10 minuten pruttelen. Doe de fijngehakte peterselie erbij en voeg peper en zout toe.

Kip Risotto is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept