CITROENRISSOTO MET LANGOUSTINES, ARTISJOKKEN

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de prei in lange smalle repen. Verdeel ze over een met bakpapier bekleed rooster en laat ze in een matig hete oven 170°C drogen tot ze knapperig zijn. Laten afkoelen. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Halveer de bol knoflook. Zet de tomaten op met de oregano, de doorgesneden bol knoflook en een scheut kippenbouillon. Kook het geheel 40 minuten op een laag vuur. Zeven en op smaak brengen met cayennepeper en zout. Schil de artisjokken, kook ze in water met 1 el. citroensap, 1 el. azijn, 2 tenen knoflook, 2 takjes tijm en 1 takje rozemarijn gaar (afhankelijk van de grootte 20-30 minuten). Snijd de artisjokken doormidden en bestrooi ze met fleur de sel en peper. Snijd de langoustines doormidden en kruid ze met wat peper, fleur de sel, een fijngeperst teentje knoflook, wat takjes rozemarijn en tijm blaadjes. Bestrijk ze met wat olijfolie en gesmolten boter. Pel en snipper de sjalotjes en 1 teentje knoflook. Verhit een flinke scheut olie en bak hierin de sjalotjes, knoflook en rijst 2 minuten al omscheppende op een hoog vuur. Voeg zoveel kippenbouillon toe dat de rijst net onder staat en breng het geheel langzaam roerend aan de kook. Voeg steeds vocht bij en blijf roeren totdat de rijst gaar is. Voeg Parmezaanse kaas en citroensap naar smaak en de room toe. Verwarm ondertussen de grill voor op de hoogste stand. Grilleer de langoustines zeer kort, lichtbruin. Bak de artisjokken op in een scheutje olijfolie. Schep op 4 hete diepe borden een flinke lepel risotto. Leg de langoustines erop en de artisjokken er omheen. Schep de bouillon ernaast. Leg op elk een bosje preirepen.

CITROENRISSOTO MET LANGOUSTINES, ARTISJOKKEN is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde artisjokken uit de oven
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risottotaartje met kaaskrullen en oesterzwammen
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Panini met tonijn en gemarineerde artisjokken
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept