Verhit de bouillon. Verhit in de pan waar je de erwten in hebt gebakken olijfolie, doe de sjalotjes of uien, de knoflook en de selderij erbij en bak dit ca. 4 min op laag vuur. Voeg de rijst toe en zet het gas hoger. De rijst begint nu te bakken, dus blijf roeren. Na een minuut worden de korrels enigszins doorzichtig. Doe de wijn erbij en blijf roeren. Als de wijn eenmaal in de rijst is getrokken, doe je er de eerste schep hete bouillon en een snuf zout bij. Zet het vuur lager, zodat de rijst nog wel doorpruttelt, maar aan de buitenkant niet te snel gaar wordt. Schep er al roerend beetje bij de beetje de hete bouillon bij, tot die helemaal is opgenomen. Dit duurt zo′n 15 min. Proef of de rijst gaar is (zacht, maar nog wel met enigszins ′beet′). Voeg dan de erwten en de gamba′s toe en laat alles 2 min pruttelen. Zet de pan van het vuur en doe de kruiden erbij. Roer de boter door de risotto en pers de citroen erover uit.
Risotto Met Gamba's, Erwtjes & Basilicum is een recept van Smulweb.nl