Risotto Met Kip, Zongedroogde Tomaten En Basilicum

2
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit de boter en bak de reepjes kip hierin rondom bruin. bakde ui 2 minuten mee. Voeg de rijst toe en bak deze al omscheppend mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de witte wijn (of 1 dl van een ander vocht) toe. De rijst borrelt nu flink op, dus pas op voor spetters! Roer de rijst regelmatig om tot het meeste van het vocht is opgenomen. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe. Wacht steeds tot de vorige hoeveelheid bijna door de rijst is opgenomen. Roer de rijst regelmatig door. De rijst is goed als de korrels mooi beetgaar zijn en een romige consistentie hebben (na 20-25 minuten). Roer er tenslotte de kaas door tot die is gesmolten. Voeg tenslotte de gedroogde tomaten, paddestoelen, basilicum en pijnboompitten toe. Breng de risotto met wat zout en peper op smaak.

Risotto Met Kip, Zongedroogde Tomaten En Basilicum is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Meloensoep met basilicum
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouille uit de oven
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)
20 min Snack
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept