Verhit de boter en bak de reepjes kip hierin rondom bruin. bakde ui 2 minuten mee. Voeg de rijst toe en bak deze al omscheppend mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de witte wijn (of 1 dl van een ander vocht) toe. De rijst borrelt nu flink op, dus pas op voor spetters! Roer de rijst regelmatig om tot het meeste van het vocht is opgenomen. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe. Wacht steeds tot de vorige hoeveelheid bijna door de rijst is opgenomen. Roer de rijst regelmatig door. De rijst is goed als de korrels mooi beetgaar zijn en een romige consistentie hebben (na 20-25 minuten). Roer er tenslotte de kaas door tot die is gesmolten. Voeg tenslotte de gedroogde tomaten, paddestoelen, basilicum en pijnboompitten toe. Breng de risotto met wat zout en peper op smaak.
Risotto Met Kip, Zongedroogde Tomaten En Basilicum is een recept van Smulweb.nl