Verhit de olie in een wok of diepe koekepan en vervolgens de uitjes en de wortels roerbakken (circa 3 a 4 minuten). Dan de shii-take toevoegen en even kort roerbakken. Dan de rijst toevoegen. Blijven roeren, circa 2 minuten. De rijst moet gaan glanzen. Vervolgens de wijn toevoegen. De bouillontabletten oplossen in heet water en (al roerend) gelijdelijk toevoegen aan de rijst. Nu ook de courgette toevoegen. Dan de risotto ca. 20 minuten laten koken (laag vuur) en gaar laten worden. Snij ondertussen de ham in grote stukken en bak ze in een droge koekenpan in circa 3 minuten tot de ham knapperig is (niet laten aanbranden !!). Schep de ham dan door de risotto. Je kunt ook naar eigen smaak andere groente aan de risotto toevoegen. Ik wil nog wel eens een klein stukje paprika of een restantje prei toevoegen. Voor de kids doe ik er af en toe ook een paar doppertjes door - vinden ze lekker-
Risotto Met Rauwe Ham En Groente is een recept van Smulweb.nl