Maak de asperges schoon en snijd ze in stukjes. Kook de asperges in
0.5 liter water met zout in ca. 10 minuten beetgaar. Neem ze uit het kookvocht en bewaar het kookvocht. Pel en sniper intussen de ui en de knoflook. Smelt de boter in een ruime pan met dikke bodem. Fruit de ui met de knoflook op een halfhoog vuur al omscheppend 2 minuten. Voeg de rijst toe en bak al omscheppend totdat de korrels met boter bedekt zijn. Voeg de wijn toe en breng alles al omscheppend aan de kook. Voeg, als de wijn helemaal is opgenomen, het kookvocht van deasperges toe en breng al omscheppend aan de kook. Voeg als het vocht is opgenomen 3 dl. van de bouillon toe en breng alles aan de kook. Ga door tot alle bouillon is opgebruikt. Schep de asperges en de doperwtjes erdoor en laat de risotto op een laag vuur in een totale kooktijd van 25 minuten gaar worden. Schep regelmatig om. Schep de kipreepjes en de helft van de parmezaanse kaas erdoor en warm nog 3 minuten door. Garneer de risotto met de basilicum en de rest van de kaas.
Risotto Met Asperges En Knoflook is een recept van Smulweb.nl