Verhit de olie in de wok en bak hierin de sjalotsnippers glazig. Doe de rijst erbij en bak deze al roerend even mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn en eventueel het aspergenat erbij. Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen tot het vocht door de rijst is opgenomen. Verkruimel de visbouillontablet en voeg die bij de rijst. Doe er dan 1 dl water bij en breng alles weer aan de kook. Weer zachtjes laten sudderen tot het vocht is opgenomen. De rijst is klaar na plm. 20 minuten. Tot dan steeds wat water toevoegen, maar de rijst moet wel wat vochtig blijven. Als de rijst bijna gaar is de aspergestukjes, zalm, garnalen en lente-uitjes toevoegen. Alles goed doorwarmen. Op smaak maken met peper, zout, paprikapoeder en wat tobasco. Voor het opdienen bestrooien met gehakte bieslook en er wat room of boter doorroeren.
Risotto Met Asperges, Zalm En Garnalen is een recept van Smulweb.nl