Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius. Verhit de olie in de pan. Fruit het spek en de spekjes in ongeveer 10 minuten al omscheppend lichtbruin. Snijd intussen de schoongemaakte champignons in plakjes en laat ze meebakken tot ze beginnen te kleuren. Roer de rijst erdoor en blijf roeren tot de korreltjes rondom glazig zijn. Blus het af met hete bouillon en breng het aan de kook. Zet de pan afgedekt met het deksel 20 minuten in de voorverwarmde oven. Stoof intussen de zuurkool met aanhangend vocht op laag vuur ongeveer 15 minuten in de boter en schep af en toe om. Roer er van het vuur af de zure room door en breng het op smaak met wat zout en versgemalen peper. Verdeel de zuurkool over de plakken ham en rol ze losjes op. Neem de rijst uit de oven, leg er de met de zuurkool gevulde plakken ham op en zet de afgedekte schaal nog ongeveer 15 minuten terug in de oven.
Zuurkool Met Ham En Champignonrisotto is een recept van Smulweb.nl