Snipper de ui heel fijn. Snijd de champignons in vieren. Kook de kipfilet in de kippenbouillon zachtjes gaar. Neem het vlees uit de pan en schuim de bouillon af. Snijd de afgekoelde kipfilet in stukjes. Hak alle kruiden fijn. Verhit de olijfolie en bak de ui en de champignons hierin tot de ui zacht en glazig (niet bruin) is. Knijp de knoflook erboven uit en voeg de rijst toe. Schep alles goed om en bak de rijst al omscheppend tot de korrels glazig zijn. Voeg 1 dl van de bouillon toe (pas op voor spatten) en schep de rijst om. Laat de rijst op niet te hoog vuur in een open pan pruttelen tot het meeste vocht is opgenomen. Voeg dan beetje bij beetje de rest van de bouillon toe. Wacht steeds tot de vorige hoeveelheid door de rijst is opgenomen. Roer regelmatig om. De rijst is goed als de korrels mooi beetgaar zijn. Schep de kipstukjes, de pesto en de Parmezaanse kaas door de rijst en warm het geheel goed door. Schep er tenslotte de kruiden door en breng de risotto op smaak met zout en peper. Nog lekkerder met extra Parmezaanse kaas.