Giet de bonen door een zeef en laat ze uitlekken Pel de ui. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd beide groenten in dobbelsteentjes van ca 1 cm. Wrijf de champignons schoon en snijd ze in stukjes. Ontzwoerd het spek en snijd het in stukken van ca 5 cm. Bak deze in een nootje boter en voeg er de ui, de paprika en de champignons aan toe. Pel het teentje knoflook en pers dit na ca 3 minuten over de groenten. Roer er vervolgens de tomatenpuree, de mosterd en de oregano door. Voeg er tenslotte de bonen aan toe en overgiet de bereiding met 5 dl runderbouillon. Laat ca 50 minuten sudderen en roer regelmatig om. Als het gerecht te droog wordt, voegt u er een beetje water aan toe. Kook, na ca 30 minuten, de rijst in de overige bouillon gaar. Pel en ontpit de tomaten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ca 2 cm en voeg deze op het laatste ogenblik bij de bonenschotel. Breng op smaak met peper en zout Schep op 4 borden een lepel rijst en leg er de bonenschotel omheen. Serveer dit gerecht met een rode landwijn
Frankrijk:Bonenrisotto is een recept van Smulweb.nl