Zoek
Vissersrisotto
4
20-30 min -
Smulweb.nl
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 el. gehakte peterselie1 teentje knoflook200 gr. mosselen
event. uit de diepvries150 gr. garnalen of scampi(of diepvries>100 gr. inktvis(of diepvries)4 el. olijfolie1 el. tomaten pureezout en peperpaprika poeder400 gr. rondkorrelige rijst Voorbereiding wrijf de knoflook met de peterselie in een vijzel fijndoe de mosselen
scampi en inktvis in een vergiet en laat 1 min. onder stromend water wassenlaat uitlekken
snijd de garnalen door midden als ze heel groot zijn
en de inktvisjes in smalle reepjesdoe alles in een grote schaal met hoge rand waar u de rijst in kooktdoe er de olie
peterselie met knoflook
zout en peper en de tomaten puree opgelost in 2 el. water bijdoe de deksel erop
zet de schaal in de magnetron en zet op de hoogste stand voor 5 min.breng intussen op het fornuis
6 dl. water aan de kook en was de rijstvoeg
na het verstrijken van de 5 min. kooktijd
het kokende water en de rijst bij de saus in de schaalmeng alles goed en zet de schaal terug in de magnetron voor 12 min. schep na 5 min. de rijst nog een keer om
leg de deksel er weer op en laat gaar koken Bereidingswijze laat de risotto na afloop van de kooktijd nog 2 min. staan in de uitgeschakelde magnetronproef even en voeg naar smaak paprikapoeder
zout en peper toe Serveertips lekker met een tomaten s
Bereiding
laat de risotto na afloop van de kooktijd nog 2 min. staan in de uitgeschakelde magnetronproef even en voeg naar smaak paprikapoeder, zout en peper toe
Vissersrisotto is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker