Verwarm de oven voor op 200 ?C. Halveer de kipfilets. Besprenkel ze met de sojasaus en het limoensap. Bestrooi ze met de lichtjes geplette peperbolletjes en de gehakte koriander. Halveer de paprika′s, verwijder zorgvuldig zaadjes en zaadlijsten. Leg ze met de snijkant op een bakplaat en zet ze 20 minuten in een op 175 ?C voorverwarmde oven. Bak ze vervolgens op een zacht vuur in 1 eetlepel olijfolie 10 minuten aan elke kant. Fruit de fijngesnipperde ui en knoflook glazig in de rest van de olijfolie. Strooi er de rijst bij. Roerbak tot de rijstkorrels glazig zijn. Voeg er de wijn en het fijngesneden citroengras aan toe. Laat zacht koken tot bijna al de wijn opgeslorpt is. Schenk een soeplepel warme bouillon bij de rijst. Laat verder koken, voeg af en toe bouillon bij, tot de rijst gaar is. Roer vaak om. Kruid de risotto eventueel bij met peper en zout. Schep de rijst in de geroosterde paprika′s. Leg er de gebakken kipfilets bij en serveer.
Szechuan-kip Met Citroenrijst is een recept van Smulweb.nl