Szechuan-kip Met Citroenrijst

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 ?C. Halveer de kipfilets. Besprenkel ze met de sojasaus en het limoensap. Bestrooi ze met de lichtjes geplette peperbolletjes en de gehakte koriander. Halveer de paprika′s, verwijder zorgvuldig zaadjes en zaadlijsten. Leg ze met de snijkant op een bakplaat en zet ze 20 minuten in een op 175 ?C voorverwarmde oven. Bak ze vervolgens op een zacht vuur in 1 eetlepel olijfolie 10 minuten aan elke kant. Fruit de fijngesnipperde ui en knoflook glazig in de rest van de olijfolie. Strooi er de rijst bij. Roerbak tot de rijstkorrels glazig zijn. Voeg er de wijn en het fijngesneden citroengras aan toe. Laat zacht koken tot bijna al de wijn opgeslorpt is. Schenk een soeplepel warme bouillon bij de rijst. Laat verder koken, voeg af en toe bouillon bij, tot de rijst gaar is. Roer vaak om. Kruid de risotto eventueel bij met peper en zout. Schep de rijst in de geroosterde paprika′s. Leg er de gebakken kipfilets bij en serveer.

Szechuan-kip Met Citroenrijst is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauwschotel met citroenrijst
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roergebakken mosselen met romige citroenrijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenrijst
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Roergebakken kip met citroenrijst en kokossaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pikante kip met groenteroerbak
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmspiesen met wokrijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kibbeling met pikante mango
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinees wokvlees met groenten en rijst
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept