-boter smelten en de sjalotjes fruiten zonder te kleuren -voeg de rijst in een keer toe; zet het vuur hoog en onder voortdurend roeren de rijst glazig bakken(sjalotten en rijst mogen niet verkleuren) -voeg de wijn toe, blijven roeren en laat de wijn inkoken -kerriepoeder erbij en de hete bouillon beetje bij beetje toevoegen -op smaak brengen met peper en zout -kook de rijst gaar in 15 min **doe desnoods extra bouillon erbij, om de risotto vochtig te houden -bestrooi met de citroenmelisse -ontdoe de scampi′s van de schaal en verwijder het darmkanaal -knip ze in de lengte in de helft -bestrooi met een weinig zout en peper -breek de steel van de artisjokken onder de bloem in een keer af -pluk de kleine hardere bladeren rond de steel af -knip de scherpe punten van de bladeren eraf -doe de artisjokken in een ruime pan met water,zout en citroensap -verzwaar ze met een bord en kook ze 10 min -uit de pan nemen en laat ze onderste boven uitlekken -verwijder de lichte bladeren in 1 handomdraai uit het midden van de artisjok -snij de overige buitenste bladeren met een mes van de bodem -verdeel de harten en de bodem in 4 en verwijder het hooi -vet een vuurvaste schotel in met boter -vermeng de risotto zeer goed met de kaas en de zure room en eventueel bijkruiden -doe de helft van het mengsel in de ovenschotel -leg de artisjokken kwarten en de scampi′s erop en bedek met de rest van de risotto -bestrooi met de rest van de kaas en leg er de vlokjes boter over -zet de schotel in de voorverwarmde oven op de middelste richel Baktijd = 25 min op 200?C
Gegratineerde Rijst Met Grote Scampi's En Artisjokken is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta