Gegratineerde Rijst Met Grote Scampi's En Artisjokken

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

-boter smelten en de sjalotjes fruiten zonder te kleuren -voeg de rijst in een keer toe; zet het vuur hoog en onder voortdurend roeren de rijst glazig bakken(sjalotten en rijst mogen niet verkleuren) -voeg de wijn toe, blijven roeren en laat de wijn inkoken -kerriepoeder erbij en de hete bouillon beetje bij beetje toevoegen -op smaak brengen met peper en zout -kook de rijst gaar in 15 min **doe desnoods extra bouillon erbij, om de risotto vochtig te houden -bestrooi met de citroenmelisse -ontdoe de scampi′s van de schaal en verwijder het darmkanaal -knip ze in de lengte in de helft -bestrooi met een weinig zout en peper -breek de steel van de artisjokken onder de bloem in een keer af -pluk de kleine hardere bladeren rond de steel af -knip de scherpe punten van de bladeren eraf -doe de artisjokken in een ruime pan met water,zout en citroensap -verzwaar ze met een bord en kook ze 10 min -uit de pan nemen en laat ze onderste boven uitlekken -verwijder de lichte bladeren in 1 handomdraai uit het midden van de artisjok -snij de overige buitenste bladeren met een mes van de bodem -verdeel de harten en de bodem in 4 en verwijder het hooi -vet een vuurvaste schotel in met boter -vermeng de risotto zeer goed met de kaas en de zure room en eventueel bijkruiden -doe de helft van het mengsel in de ovenschotel -leg de artisjokken kwarten en de scampi′s erop en bedek met de rest van de risotto -bestrooi met de rest van de kaas en leg er de vlokjes boter over -zet de schotel in de voorverwarmde oven op de middelste richel Baktijd = 25 min op 200?C

Gegratineerde Rijst Met Grote Scampi's En Artisjokken is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde artisjokken uit de oven
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risottotaartje met kaaskrullen en oesterzwammen
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Panini met tonijn en gemarineerde artisjokken
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept