Rooster de aubergine op een barbecue, onder een grill of in een hete oven tot de schil rimpelt en blaren vertoond en het vruchtvlees zacht is. Draai de aubergine gedurende het garingsproces een keer om. Laat ongeveer 10 minuten afkoelen onder een vochtige doek en verwijder dan de schil. Leg het vruchtvlees in een schaal water met een eetlepel citroensap om verkleuren te voorkomen. Laat vervolgens de saffraandraden in de hete bouillon trekken. Verhit de olijfolie op een matig vuur in een grote pan. Fruit er de ui en selderij glazig maar nog niet bruin in en voeg vervolgens de kip toe. Bak de kip op een iets hoger vuur tot hij helemaal wit is, voeg dan de knoflook en de rijst toe en meng ze door de sappen in de pan. Voeg ongeveer eenderde van de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat onder regelmatig roeren sudderen tot alle bouillon is opgenomen. Voeg de helft van de resterende bouillon toe en herhaal de boven beschreven handeling. Laat de aubergine uitlekken en knijp hem met de hand uit om er zoveel mogelijk vocht uit te krijgen. Hak het vruchtvlees grof en maal het met de peterselie en kruiden tot een gladde pasta. Voeg voor de kleur tomatenpuree of ketchup toe. Roer de wijn door de risotto, vervolgens de overgebleven bouillon en laat zachtjes doorkoken tot een romige consistentie is bereikt. Voeg vlak voor de risotto klaar is de gehakte tomaten toe en breng op smaak met zout en peper. Serveer de risotto op voorverwarmde borden, met een lepel auberginepasta erop.
Aubergine Risotto Met Kip is een recept van Smulweb.nl