1 Schil de ui & snipper hem fijn. Stoof de uisnippers in de boter, voeg de rijst toe & laat eventjes meestoven. Blus de rijst met de wijn & laat de vloeistof verdampen.
2 Giet een beetje groentebouillon over de rijst & laat het verdampen. Herhaal dit totdat je 1 liter groentebouillon hebt opgebruikt.
3 Schil ondertussen de koolrabi`s, maar hou de groene blaadjes apart. Halveer de koolrabi`s & snij ze in schijfjes. Verwarm de rest van de groentebouillon in een pan & stoof er de koolrabi`s in. Voeg de gewassen peultjes toe, laat even meekoken & spoel de groenten meteen onder koud water, zodat de peultjes hun groene kleur bewaren.
4 Doe de groenten & de rijst in een kom & meng er de kaas door. Kruid met peper, zout & nootmuskaat. Snij de koolrabiblaadjes in reepjes & strooi ze over het gerecht.
Risotto Met Koolrabi & Peultjes is een recept van Smulweb.nl