Verhit de boter en olie op normale vlam in een braadpan met dikke bodem. Voeg de sjalotjes toe en fruit 1-2 minuten totdat ze glazig maar nog niet bruin zijn. Doe de knoflook erbij en meng alles goed. Voeg de rijst toe en roer ongeveer 1 minuut met een pollepel tot de korrels glanzen van het vet. Giet de wijn erbij en roer totdat het vocht volledig is geabsorbeerd. Voeg 1 soeplepel hete bouillon toe, laat het zachtjes doorkoken en blijf roeren tot de bouillon is opgenomen. Herhaal dit. Doe er na 10 minuten uien en tuinbonen bij. Giet er gedurende 18-20 minuten bouillon bij tot al het vocht is geabsorbeerd en de rijst zacht en nog stevig (al dente) is. Houd een lepel bouillon apart. Voeg de resterende bouillon, Parmezaanse kaas, munt, zout en peper toe. Roer alles goed om. Neem de pan van het vuur, doe de deksel er op en laat het geheel 2 minuten staan. Schep de risotto in verwarmde kommen en dien het direct op.
Risotto Met Tuinbonen En Rode Uien is een recept van Smulweb.nl