Snipper de ui heel fijn. Snijd de pancetta in reepjes. Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit de boter en bak er de reepjes pancetta in uit. Neem het vlees uit de pan en houd het apart. Verhit het vet opnieuw, voeg de gesnipperde ui en de pompoenblokjes toe, knijp de knoflook erboven uit en bak alles al omscheppend tot de ui zacht en glazig is. Voeg de rijst toe en bak deze al omscheppend mee tot de korrels glazig zijn. Voeg, als het meeste vocht is verdampt, 1 dl van de bouillon en de saffraandraadjes of het saffraanpoeder toe (pas op voor spatten!) en schep de rijst om. Laat de rijst op niet te hoog vuur in een open pan pruttelen tot het meeste vocht is opgenomen. Voeg dan beetje bij beetje de rest van de bouillon toe; wacht steeds tot de vorige hoeveelheid bijna door de rijst is opgenomen. Roer regelmatig door. De rijst is goed, als de korrels mooi beetgaar zijn. Schep de reepjes pancetta door de rijst en breng op smaak met zout, peper en de nootmuskaat. Roer eventueel nog een klontje boter door de risotto en bestrooi tenslotte met de gehakte selderij.
Geel Popoenrisotto Met Spekjes is een recept van Smulweb.nl