Kelepon

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De schijven goela djawa in zeer kleine stukjes breken. Het water aan de kook brengen en daarin de gekneusde pandanbladeren even laten trekken. De vloeistof iets laten afkoelen, bladeren verwijderen, druppels vloeistof erbij doen, geleidelijk toevoegen aan het meel en er een soepel deeg van kneden. Dat gaat erg snel. Bij gebruik van pandanpasta deze vermengen met 2 tot 2,5 dl water en aan het meel toevoegen. Van het deeg balletjes draaien, iets groter dan soepballetjes, in de kom van een hand een beetje indrukken, er een paar stukjes goela djawa inleggen, dichtvouwen, weer een mooie bol draaien en de balletjes met 4 tot 5 tegelijk in een pan met kokend water laten glijden. Binnen een paar minuten komen ze weer boven drijven en zijn ze gaar. Met een schuimspaan uit het water halen, even laten uitlekken en door de kokos draaien TIP Wees erop verdacht dat de vloeibare vulling nog wel eens krachtig wil ontsnappen!

Kelepon is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kelepon
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kelepon
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kelepon
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kelepon
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Kelepon
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kelepon
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kelepon
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kelepon
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept