Kleefrijst Met Gekruide Kokos

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Week de rijst 4 uur in water. Week de garnalen ? 10 minuten in kokend water. Stoom de rijst ? 10 minuten in een stoompan. Roer er de kokosmelk en zout door en zet de rijst afgedekt weg tot de kokosmelk is opgenomen. Stoom de rijst dan nog ? 10 minuten. Maal de sjalotjes, rode peper, koriander, gemberwortel, sereh, suiker, olie, garnalen en zout fijn en bak dit mengsel in een anti-aanbakpan zachtjes droog. Schep er van het vuur af de kokos door. Serveer de rijst, met een schepje kokosmengsel erop, warm of koud in 16 bananenbladeren uit de diepvries. Knip de diepvriesbananenbladeren in stukken van 12 x 12 cm, laat ze ? 20 minuten in kokend water weken, vouw ze tot een bakje en zet ze met een prikkertje vast.

Kleefrijst Met Gekruide Kokos is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Spitskool uit de wok met rundvlees
30 min-
Bekijk recept
Rijstsouffle met mango
90 min Nagerecht
Bekijk recept
Egyptische om ali
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Indiaase bloemkoolsoep
25 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Kokos-kleefrijst met mango
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Sashimi van gerookte zalm en salade van rode kool
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wajik
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Buras
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept