1 Kook de rijst gaar in 10 minuten. Meng de runderreepjes met het zout, de suiker en een halve theelepel maizena. Verhit 2 eetlepels olie in de wok en roerbak het vlees 1 minuut. Vlees uit de wok halen en warm houden.
2 Verhit de wok opnieuw, voeg nog 1 eetlepel olie toe en bak de gember en de knoflook 30 seconden op een hoog vuur. Voeg daarna de paprikareepjes en de lente-ui (en eventueel de Spaanse peper) toe en roerbak die 1 minuut. Schenk de bouillon erbij en roer het geheel goed door. Breng op smaak met ketjap en zout (en eventueel nog wat suiker) en breng alles aan de kook.
3 Voeg nu de runderreepjes, de tauge en een scheutje sherry toe en roerbak het geheel.
4 Roer de maizena met enkele lepels water tot een glad papje en voeg dit toe zodat het vocht in de wok goed bindt. Serveren met de rijst.