Zet een rijstpan op hoog vuur voor 3/4 gevuld met water. diameter van 20 cm is goed. Vul twee kopjes met zilvervliesrijst en doe per kop een theelepel kerrie of marsala bovenop. Zet een bakpan met een klont roomboter op het laagste vuur. Snij 2 uien of 4 sjalotjes fijn en strooi ze in de bakpan. Laat dit een paar minuten op een zacht vuurtje sudderen. Snij een rode paprika in fijne stukjes. Gooi het hart en de pitjes weg. Het water kookt! Kiep de rijst in een keer in de pan en stem het vuur af op zachtjes borrelen. Laat de pan open en roer na 1 minuut nog even door. Zet de uien op het hoogste vuur en roerbak ze in 2 minuten bruinig. Doe de paprika erbij, blijf roeren. Zet na 2 minuten het vuur op een kwart met de deksel half op de pan. Schep elke 5 minuten het ?vuil? van de rijst. Voeg cayennepeper en oregano bij. Snij 2 tomaten in blokjes en gooi de kontjes weg. Doe wat katjang pedis (hete pinda?s) bij de uien in de pan. Roer af en toe door. Zet het vuur laag en doe de tomaten erbij Zet het vuur af, strooi wat kaas en sluit de deksel. Giet de rijst af en laat de pan met deksel zo?n 10 minuten staan. Je kunt alles door elkaar roeren, maar liever apart serveren.
Vegetarische Kerrierijstschotel is een recept van Smulweb.nl