Maak de mie nat en laat ze apart staan om zacht te worden. Maak de olie in een wadjan erg heet, doe de mie erbij en bak die totdat ze goudbruin en knapperig is. Haal de mie uit de olie en wikkel ze in een stuk keukenpapier zodat ze warm en knapperig blijft. Giet 50 ml olie uit de wadjan. Ontbeen het kippenvlees en snijd het in plakjes, snijd het varkensvlees in dobbelsteentjes. Hak de sjalotten en de knoflook in stukken. Zet de wadjan weer op een matig vuur en fruit de sjalotten en de knoflook totdat deze knapperig en goudgeel zijn geworden. Doe dan het kippenvlees en het varkensvlees er bij en bak dat al roerende 5 minuten mee. Doe er zo nodig nog wat olie bij, voeg de tahoe en de tauge toe en breng op smaak met het zout. Klop de eieren licht op, doe ze beetje bij beetje in de wadjan en roer totdat de eieren hard zijn geworden. Strooi de azijn, de vissaus en de suiker over het vlees en roer totdat de vloeistof is opgenomen. Doe uiteindelijk de gebrande peperpoeder in de wadjan, temper het vuur en doe ook de mie erbij. Meng alles goed doorelkaar en laat het nog een minuut doorkoken.