Snijd de kipfilet (kalkoenfilet kan ook) in kleine stukjes en doe deze in een kom. Voeg de ketjap, het citroensap, het gemberpoeder en een eetlepel olie (liefst olijfolie, eerste persing) toe en schep alles goed om. Snijd de paprika in dunne reepjes of stukjes van 2-3 cm lang. Pel en snipper de ui. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in schijfjes. Verhit de rest van de olie in een wok of pan en roerbak hierin de stukjes kip lichtbruin gedurende 3-4 minuten. Voeg de stukjes paprika, ui, appel en prei toe. Laat het vlees in nog eens 6-7 minuten gaar worden. Roer dan de Chinese saus en enkele lepels water door het gerecht. Op smaak brengen met zout en peper. Naar smaak nog even laten doorkoken of direct serveren. Eet er (zilvervlies) rijst bij. Chinese mie kan ook.
Rijst Met Chinese Groenten En Kip is een recept van Smulweb.nl