Was de spinazie grondig en laat uitlekken. Verwarm de olijfolie in een grote, diepe pan en roerbak de spinazie tot deze enigszins geslonken is. Schep uit de pan. Braad hierin de lamsschenkels kort aan, voeg de spinazie, kikkererwten en knoflook toe. Roer goed en voeg zout, peper, kurkuma en olijfolie toe. Spoel de rijst schoon en meng deze in een kom met de 2 el olie, zout, peper en kurkuma. Giet de rijst in een vetvrije papieren zak die groot genoeg is om 2,5 x zoveel rijst te bevatten. Leg de zak in de pan op het vlees. Roer er vervolgens 100 ml olijfolie door. Was de eieren even onder de koude kraan (de schalen moeten goed schoon zijn) en leg ze voorzichtig in de pan. Giet vervolgens zoveel water in de pan dat alles ruim onder staat. Breng tegen de kook aan en laat op hoog vuur een uur inkoken. Kijk na een uur of er voldoende vocht in de pan zit en voeg zonodig nog water toe. Zet het vuur laag en laat met deksel op de pan ca 3,5 uur zachtjes koken.