In een gróte hoge pan de bodem goed met olijfolie bedekken en goed heet laten worden. De uien halveren en in plakjes snijden, de knoflookteentjes fijn snipperen en onder voortdurend roeren aan de hete olijfolie toevoegen tot de uien doorzichtig zijn geworden. Daarna de in dobbelsteentjes gesneden courgette en aubergine onder continue roeren met een houten pollepel aan de uien en knoflook toevoegen en zoveel olijfolie toevoegen, dat het geheel smeuig blijft Hierna respectievelijk eerst de in stukjes gesneden paprika en daarna de in blokjes gesneden tomaten toevoegen. Alles onder voortdurend roeren. Daarna zoveel witte wiin erbij gieten tot het mengsel nét met wijn bedekt is en de kruiden (al of niet als kruidenbuiltje = bouquet garni) toevoegen. Desgewenst ook wat in fijne plakjes gesneden champignons erbij doen (maakt het geheel iets minder waterig). Zout en peper toevoegen en op een laag vuur circa 10 minuten laten doorsudderen.