Gebakken champignons met een groene kruiden salsa.Bak de uien aan in de olijfolie, en voeg de gewassen champignons toe. Lekker bruin laten worden. Nu de geperste knoflook erdoor roeren en afblussen met aceto balsamico en het citroensap. Even nog laten doorkoken, zodat de massa een beetje indikt. De kruiden fijnhakken en aan het champignonmengsel toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Gebakken sardienes van de plaat met laurier.Vul de sardienes met zout , peper, een laurierblaadje, een geperste teen knoflook en het halve plakje citroen. Goed inwrijven met olijfolie, en op de plaat om en om bakken tot de gewenste gaarheid en de mooie bruine kleur. Gewoon au nature serveren, of met een tomaten chutney (zie recept varkenshaas balletjes).Tomaten chutney:Fruit het uitje aan in de oliifolie, en voeg de in kleine stukjes gesneden tomaten toe (je kunt ook een keukenmachine hiervoor gebruiken, en je eigen mate van grofheid bepalen). Voeg de rest van de ingredienten toe en laat lekker 30 minuten pruttelen.Varkenshaas balletjes met serranoham. Snij de bovenstaande ingredienten fijn en breng het op smaak met zout en peper. Je moet een soort grof gehakt mengsel krijgen. Vorm er nu ongeveer bitterbal grote balletjes van. Goed aanbakken en daarna gaarkoken in de tomaten chutney.