Vlees malen 1x 3mm voor een beetje grove pate 2x voor iets fijner maal ook de ui mee, alle kruiden en paneermeel toevoegen meng de maizena met de koffieroom ook dit er bij goed doormengen beetje droge peterselie voor een fris snijvlak later is wel leuk. laat het deeg een uurtje door kleuren en op smaak komen. vet een cakevorm of geglazuurde oven schaal in met boter of bakspray vul met het deeg ..aan de kanten iets hoger zet in voorverwarmde oven op 95 a 100grc ca 2 uur prik dan met een vleesvork tot in het hart van de pate wacht een minuut voel op je hand of de punten van de vork heet zijn,is dat het geval dan is de pate gaar. uit de oven halen en afdekken met een passend houten plankje bekleed met plastic verzwaar dit met blikken conserven of een pan koud water laat de pate afkoelen pas later in de koeling doen. garneer af met takjes thijm of wat peperkorrels of bieslook of plakjes knoflook giet de lauwe gelantine er voorzichtig overheen en laat opstijven gelantine sluit ook de pate af(houdbaarheid)