Kabeljauw Nicoise

4
10-20 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zet een koekepan en een braadpan op het vuur en verdeel de olie over de beide pannen. Fruit in de braadpan de ui en het gesnipperde pepertje glazig en laat de knoflook kort meefruiten. Schep er de blokjes tomaat met het vocht, de uitgelekte boontjes, de olijven en de resterende provencaalse kruiden door. Breng op smaak met het citroensap of azijn en zonodig nog wat zout en peper en laat, af en toe omscheppend, goed doorwarmen. Bak intussen in de koekepan de gepaneerde stukken kabeljauw in ca. 3 min. per kant op een gemiddeld hoog vuur gaar en goudbruin. Schep de boontjes op de borden en schep er de vis bovenop. Garneer met een part citroen. Geef er desgewenst nog stokbrood en een rauwkostsalade bij.

Kabeljauw Nicoise is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Pastasalade à la niçoise
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tonijnkroon à la niçoise
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade niçoise van slaharten (of mediterrane salade)
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw Nicoise
0 min
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept