Rookworst Doria

2
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was en snijd de komkommer in de lengte in vieren, verwijder het zaad. Bestrooi deze met de Provengaalse kruiden. Halveer de rookworst en spalk deze met 2 provengaalse gekruide repen komkommer door ze te omwikkelen met plakjes katenspek zodat u 2 gespalkte rookworsten heeft verkregen. Beboter een vuurvaste ovenschotel en bedek de bodem met de helft van de aardappelpuree en vervolgens de helft van de zuurkool. Zorg ervoor dat deze zo droog mogelijk is door ze even uit te knijpen. Leg dan de 2 halve gespalkte rookworsten op de zuurkool. Dek ze af met de zuurkool en bedek vervolgens de schotel met het restant van de puree, daar bovenop de plakjes kruidnagelkaas. Verwarm en gratineer het geheel vervolgens goed in een voorverwarmde oven van 1750C gedurende circa 20 ` 25 minuten.

Rookworst Doria is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Rookworst Doria
30-60 min -
Bekijk recept
Rookworst Doria
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vijfschaft
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept