Zomerse Kip

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

ONTVEL DE KIP. WAS DE KIP EN DEP HEM DROOG MET KEUKENPAPIER. BESTROOI HEM MET ZOUT EN PEPER. VET DE BRAADSLEEIN EN LEG DE KIP ERIN. ROER DE PROVENCAALSE KRUIDEN DOOR DE APPEL-PERENSTROOP. BESTRIJK DE KIP MET DE STROOP EN BEDEK DE KIPPENBORST EN -POTEN MET DE BACON. WAS DE APPELS EN SNIJD ZE IN VIEREN. SNIJD VAN 2 APPELPARTJES MET EEN KAASSCHAAF DUNNE PLAKJES EN LEG DEZE DAKPANSGEWIJS OP DE KIPPENBORST. STEEK DE APPEL VAST MET COCKTAILPRIKKERS. SNIJD DE REST VAN DE APPELS IN GROVE STUKKEN. WAS DE PAPRIKA, HALVEER HEM EN VERWIJDER DE ZAADLIJSTEEN. SNIJD HET VRUCHTVLEES IN GROVE STUKKEN. VERDEEL DE BAK EN BRAAD OVER DE KIP. SCHENK DE CIDER OVER DE KIP. BRAAD DE KIP IN CA. 1 UUR GAAR. VOEG DE LAATSTE 20 MINUTEN DE REST VAN DE APPEL, PAPRIKA EN OLIJVEN TOE.

Zomerse Kip is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Zomerse vruchtensoep
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Zomerse maaltijdsalade met garnalen
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse chili con carne met Opperdoezers
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse pastasalade met gerookte kipfilet
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept